TÁJÉKOZTATÓ

  A NET Életjáradék Zrt. tulajdonában lévő ingatlanok megvásárlásával kapcsolatos legfontosabb információkról

1. 1. A NET Életjáradék tulajdonában lévő megüresedett ingatlanok értékesítése Kizárólag a transzparenciát és nyilvánosságot teljes körűen biztosító, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt (MNV Zrt) által kezelt Elektronikus Aukciós Rendszer (EAR) online elektronikus árverési felületén (https://-e-arveres.mnv.hu) történik. Egyéb, más értékesítési formára NINCS lehetőség.

MNV Zrt. Felhasználási és Adatkezelési Szabályzata és Általános Szerződési Feltételek

2. Az árvéresen licitálni csak ügyfélkapuval rendelkező magánszemélyeknek (megbízás alapján vagy törvényes képviseletben eljárva is), illetve gazdasági társaságok által megbízott személyeknek van módja.

3.  Az árverésen csak köztartozás mentes magánszemélyek illetve, társaságok vehetnek részt. Az adóhatósági igazolást a szerződéskor át kell adni a NET Életjáradék Zrt. részére.

4. Az árverésre került ingatlanokat kizárólag az Árverési Hirdetményben megadott időpontban tudják az érdeklődők megtekinteni, ahol lehetőségük van az ingatlannal kapcsolatban kérdéseket feltenni.

5. Az árverési biztosítékot az MNV Zrt Megbízásos Aukciós Számla nevű számlára kell megfizetni, kizárólag utalással, a közlemény sorba a rendszer által generált egyedi, biztosíték befizetési azonosító megadásával.

6. Az árverés nyertesét, az MNV Zrt. írásban értesíti, aki ezt követően tudja csak felvenni a kapcsolatot a NET Életjáradék Zrt.-vel.

7. A licit hivatalos lezárását követő 20 napon belül meg kell történnie az ingatlanra vonatkozó adásvételi szerződés megkötésének.

8. Az adásvételi szerződés minta a Hirdetményben megtalálható, melynek alkalmazása kötelező, attól lényegi pontokban eltérni nem lehet.

9. Az adásvételi szerződés – a vevő választása szerint – a NET Életjáradék Zrt. által ajánlott ügyvédi iroda, vagy a vevő által megbízott másik ügyvéd közreműködésével köthető meg, az ügyvédi költséget a mindenkori vevő viseli.

10. Az adásvételi szerződés aláírását követő 15 napon belül kell megfizetni átutalással a NET Életjáradék Zrt. MBH Bank-nál vezetett 18203033-06001018-40010018 bankszámlájára a teljes vételárat, hitelfelvétel esetén 60 nap áll rendelkezésre a teljes vételár megfizetésére.

11. Az értékesítésre kiírt ingatlanokról bővebb információ honlapunkon az árverési hirdetésekben.

Javasoljuk, hogy a fenti dokumentumokat olvassa el a licitálás megkezdése előtt!